Sunday, April 13, 2008


Την Κυριακή ξενάγηση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και το μεσημέρι αναχώρηση για Λαγκαδά.

On Sunday a quited tour on the Acropolis’ holly rock and at midday departure for Lagadas.




Το βράδυ οι γονείς μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή!
At night parents gave us a hearty reception!

Δευτέρα, εκδρομή στα Λουτρά Λαγκαδά. Συστήνουμε τους φίλους μας στους υπόλοιπούς μαθητές του σχολείου.
On Monday excurtion at Lagadas’ thermal baths. We introduce our friends to the other students


Επίσκεψη στο Επαρχείο, παίρνουμε συνέντευξη από την Έπαρχο και εκείνη χαρίζει στους επισκέπτες μας τοπικά προϊόντα. - We visited the eparch of Lagadas and we did an interview with her


- Ποια η σημασία της σημαίας σας;

Η σημαία μας έχει το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας και το λευκό του ουρανού. Έχει το σταυρό που δείχνει το θρήσκευμά μας και εννέα λορίδες όσες και οι συλλαβές του βασικού συνθήματος της Επανάστασης του 1821, «Ελευθερία ή θάνατος».

- Ποια είναι τα κριτήρια για τη σταδιοδρομία σας;

Το βασικό κριτήριο είναι η εκλογή μου. Είμαι η νεότερη έπαρχος και η νεότερη εκλεγμένη στην Ελλάδα. Επίσης βασικό κριτήριο είναι η αγάπη μου για τον τόπο και η διάθεσή μου να δουλέψω, για να καλυτερεύσω αυτόν τον τόπο. Ήμουν εθελόντρια στη Δημόσια Υγεία ως μαθήτρια και ως φοιτήτρια, γεγονός που με βοήθησε στην εκλογή μου, δεν ανήκα σε πολιτικό κόμμα.

- Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα της επαρχίας;

Το βασικό οικολογικό πρόβλημα της περιοχής είναι το πρόβλημα με τον υδροβιότοπο της λίμνης Κορώνειας. Το πρόβλημα υπάρχει από το 1995 κι έχει δημιουργηθεί από τις γεωτρήσεις, από τη βιομηχανική ρύπανση και από τα απόβλητα των πόλεων. Η λίμνη Κορώνεια είναι πλέον μια νεκρή λίμνη, δεν υπάρχει ζωή σε αυτήν. Έχουμε το Master plan αλλά δεν αρχίσαμε ακόμη την αποκατάστασή της και φοβόμαστε μήπως χάσουμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Έχουμε τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις από την καταστροφή της λίμνης.

Επίσης έχουμε πρόβλημα με τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας. Η συγκοινωνία με τη Θες/νίκη και με τα χωρία της επαρχίας είναι προβληματική, τη λύση θα μορούσε να δώσει ο προαστυακός σιδηρόδρομος.

Πρόβλημα έχουμε και με την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, γιατί δεν υπάρχουν νοσοκομεία στην επαρχία Λαγκαδά. Ακόμη προβήματική είναι και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στα σχέδιά μας είναι να αναπτύξουμε τον ιαματικό τουρισμό.

- Έχετε μετανάστες στην επαρχία σας; Αν ναι, είναι εύκολο να βρούν δουλειά;

Ναι, έχουμε κυρίως από Ρωσία και Αλβανία. Είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά γιατί το πρόβλημα της ανεργίας είναι πολύ έντονο στην επαρχία μας.



No comments: